Csináld magad fonalgömbök elkészítése


2017 Február 15.

Ahogy azt már korábban megjósoltam, a fonalakból álló ötletelésnek sosincs vége, itt egy újabb furfang, amivel egy kis vidámságot csalhatunk a mindennapokba. A fonalgömböknek különösebb funkciója nincs, de igazán mutatós színfoltjai lehetnek a szobának - vagy épp a terasznak.

A dobozban minden hozzávalót megtalálsz:
  • Tapétaragasztó
  • Fonalak (a színeket kiválaszthatod a vásárlásnál)
  • Lufik (3 db)

Az elkészítéshez még szükséged lesz egy kikeverő edénykére, kanálra, vízre, gumikesztyűre ollóra és egy tűre.

Első lépésben keverd ki a tapétaragasztót megfelelő mennyiségű vízzel, lehetőleg csomómentesre. A dobozban talált mennyiséghez körülbelül 2 dl vízre lesz szükséged. Ha ez megvan, fújd fel a lufikat - minél nagyobb gömböket szeretnél, annál nagyobbra.

Ha kész vagy, kend be a kanál segítségével a lufit a ragasztóval és mártogasd bele az első fonalat is a keverékbe. Ezután fogd a fonal végét és kezd el össze-vissza feltekerni a lufira a fonalat. Végezd el ezt a műveletet mindhárom lufin a különböző fonalakkal.

Miután elkészültél, jöhet egy kis pihi, hiszen legalább 24 órát kell várni, hogy megszáradjon a ragasztó. Másnap ellenőrizheted, hogy megszilárdult-e a fonal, és ha igen, a lufi benyomkodásával kezd el leválasztani a fonalat a lufiról. Pár nyomkodás után jöhet a tű, hogy kilyukaszd a lufikat, a maradékot pedig eltávolítsd a fonalgömbökből. A fonalak közti ragasztó maradványokat távolítsd el, hogy esztétikusabb gömböket kapj.

Csináld magad fonalgömbök elkészítése 

Ennyi kész is vannak a gömbjeid, amiket felfűzve, tálcára agy tálba helyezve, vagy össze-vissza egymásra pakolva rendezhetsz el, hogy feldobja az enteriőröd.