Csináld magad télbúcsúztató ajtódísz elkészítése


2017 Február 12.

A karácsonyi ajtódíszek már rég lekerültek, de a tavaszi tematikához még túlságosan is tél van. Ezért gondoltam egy olyan megoldásra, ami még egy kicsi melegséget sugároz, ugyanakkor kezdi a tavaszi vidámságot is becsalogatni a mindennapokba.  A pom-pom szőnyegből már kiderülhetett mennyire szeretem ezeket a kis puha gombolyagokat, íme egy újabb ötlet hozzájuk kapcsolódóan - és talán nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom nem is ez lesz az utolsó pom-pom-projekt :)

A következő ötlet megvalósításához szintén mindent megtalálsz a dobozban:

  1. Fonalak (maximum 3 színt javaslok)
  2. Hungarocell koszorúalap
  3. Ragasztórúd ragasztópisztolyhoz

Az ajtódísz elkészítéséhez szükséged lesz még ollóra és ragasztópisztolyra, utóbbit kérésed szerint betesszük a dobozodba.

Első körben a fonalakat 1 méteres hosszúságúra vágjuk, majd 5-6-7 darab fonalat összefogva négy ujjunk köré kezdjük csavarni. Egy kisebb darab fonalat a középső és gyűrűsujjunk közé dugunk, majd összekötjük a feltekert fonalakat. Levéve az ujjainkról az összekötött fonalakat két oldalt elvágjuk azokat, széthúzogatjuk a szálakat, majd ollóval kiigazítjuk, hogy gömb formát kapjunk. Kész is egy pom-pom :)

Ezt folytassuk egészen addig, amíg van még fonalunk - egy fonalat tegyünk félre, ennél fogva fogjuk majd felakasztani az ajtódíszt. Rendezgessük el a kész pom-pomokat és tervezzük meg, hova fogjuk felragasztani azokat. Mindeközben hevítsük fel a ragasztópisztolyunkat és kezdődhet is a pom-pomok felragasztása. Ha az összes pom-pomot  felragasztottuk, a megmaradt fonalunkat ragasszuk fel és kössük át a karikánkon. Ezzel kész is a télbúcsúztató pom-pom ajtódíszünk :)

 

Csináld magad télbúcsúztató ajtódísz elkészítése