Szives csalafintaságok


2017 Január 12.

Egy másik posztban is boncolgattuk, hogy lehet egy kis romantikát csalni a valentin napi asztalra, most pedig az ételekkel mutatunk egy-két variációt. Tudom-tudom, az étel nem játék, de egy kis csalafintaság még belefér, főleg, ha a tányérra édes kis kompozíció kerül.

 

Romantikus előétel

A caprese salátát feldobhatod egy sütemény kiszúró formával. A paradicsomokat felszeleteljük, ezek a szeletek színükből eredően önmagukban is megállják a helyüket. A bivalymozzarellával ugyanígy járunk el, a szeleteket azonban szív alakú szaggató segítségével formára vágjuk. Felváltva helyezzük egymásra a paradicsomszeleteket illetve a mozzarella sziveket. Megbolondítjuk egy kevés (lehetőleg friss) bazsalikommal és ízlés szerint locsoljuk balzsamecettel.


Szivesen a reggelit!

Pár virslit megfelezük, majd hosszában is elvágjuk őket úgy, hogy végüknél egy centis rész érintetlenül marad. Belső oldalával kifelé szív alakot formálunk belőle, majd a virsli két végét fogpiszkálóval összetűzzük. Olajozott serpenyőbe helyezzük, majd a szív formák közepébe tojást törünk. Ügyeljünk arra, hogy a virsliszív (van ilyen szó?!) minden része leérjen a serpenyőre, így nem folyik ki belőle a tojás. Ha nagyobb tojásaink vannak, érdemes nem félbevágott, hanem akár egész virslikkel dolgoznunk.

Szív-lepte sütemények

Tulajdonképpen az összes lepényt, pitét, linzer alapú süteményt fel lehet dobni egyszerűen: készítsünk a sütemény tészta alapjából másfél adagot. A recept szerinti mennyiséget rendeltetésszerűen, a sütemény aljára helyezzük el, míg a félretett fél adag tésztánkat kinyújtjuk és nekiesünk szív alakú szaggatónkkal. A kiszúrt sziveket a sütemény tetejére helyezzük rendezetlen alakzatban, akár egymás hegyén-hátán, majd a receptnek megfelelő módon megsütjük.